Spouwmuurisolatie prijs

Wist u dat 25 tot 35 procent van de warmte uw huis verlaat via de muren? Voorkom dit met spouwmuurisolatie en uw warme truien kunnen de kast weer in. Lees verder voor de voordelen, mogelijkheden en de prijs van spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie prijs

Spouwmuurisolatie is één van de meest voorkomende isolatie methoden in Vlaanderen. De reden hiervoor is dat het een relatief eenvoudige en goedkope manier van isoleren is. De gemiddelde spouwmuurisolatie prijs ligt tussen de € 15 en € 30 per m², deze investering heeft u  binnen 2 á 5 jaar terugverdiend. Als er een hoogtewerker nodig is kost dit ongeveer € 150 tot € 200 per hoogtewerker. In sommige muren zitten gaten waar het isolatiemateriaal uit kan gaan lekken. Het opvullen van deze gaten met speciaal opvulmateriaal kost ongeveer € 15 per gat. In de onderstaande tabel is duidelijk weergegeven wat de kosten per materiaal zijn voor de verschillende woningtypen:

Woningtype + gemiddeld geveloppervlakGlaswol
incl. btw
EPS-Parels
(HR++)
incl. btw
PUR schuim
incl. btw
Terugverdientijd
Appartement 25 m²€ 375 - € 500€ 500 - € 625€ 625 - € 750< 5 jaar
Tussenwoning rijtjeswoning 60 m²€ 900 - € 1.200€ 1.200 - € 1.500€ 1.500 - € 1.800< 5 jaar
Hoekwoning rijtjeswoning 90 m²€ 1.350 - € 1.800€ 1.800 - € 2.250€ 2.250 - € 2.700< 5 jaar
2-onder-1 kap woning 100 m²€ 1.500 - € 2.000€ 2.000 - € 2.500€ 2.500 - € 3.000< 5 jaar
Vrijstaande woning 150 m²€ 2.250 - € 3.000€ 3.000 - € 3.750€ 3.750 - € 4.500< 5 jaar

Als uw geveloppervlak afwijkt van de bovenstaande woningtypen staat de prijs per m² in de onderstaande tabel weergegeven:

Materiaalsoort Gemiddelde prijs per m² ) incl. btw en arbeid
Glaswol€ 18
EPS - Parels(HR++)€ 23
PUR schuim€ 27

Zoals duidelijk te zien is in de bovenstaande tabellen, verschillen de prijzen per isolatiemateriaal. Ondanks het feit dat spouwmuurisolatie een voordelige isolatiemethode is, is de ene specialist alsnog voordeliger dan de ander. Dit verschil loopt zelfs op tot wel 40%. Hoe zorgt u dan dat u niet te veel betaalt? Dat is heel eenvoudig: vul het offerteaanvraagformulier in en ontvang tot maximaal 6 gratis en vrijblijvende offertes van specialisten bij u in de regio. Dit kost 2 minuten van uw tijd en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes binnen. Vervolgens begint het vergelijken en maakt u gemakkelijk de keuze voor de voordeligste deal.

Spouw prijs – woonkamer

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur bestaat uit twee muren met daar tussen een ruimte, de spouw genoemd. U beschikt over een spouw als uw huis na 1920 gebouwd is. Als uw huis na 1980 gebouwd is,  dan heeft een waarschijnlijk al een geïsoleerde spouwmuur. Hoe wordt u spouw eigenlijk geïsoleerd? De isolatiespecialist maakt een aantal gaten in uw buitenmuur en spuit door deze gaten isolatiemateriaal in uw spouwmuur. Deze klus is al binnen een dag geklaard en dan begint het besparen. De populairste isolatiematerialen zijn:

Uw isolatiespecialist helpt u bij de keuze van het juiste isolatiemateriaal voor uw situatie.

Glaswol

Glaswol wordt aangebracht in de vorm van vlokken. Glaswol is volledig gemaakt van gerecycled materiaal, gaat levenslang mee en verliest geen isolatiewaarde. Hierdoor is het een zeer duurzaam materiaal. Daarnaast heeft glaswol een hoge isolatiewaarde zowel thermisch als akoestisch. De gemiddelde prijs om glaswol te laten plaatsen is € 18 per m² wat resulteert in een zeer aantrekkelijke prijs/prestatie verhouding.

EPS parels

EPS zijn kleine balletjes met lucht die gesloten zijn door een polystereen(kunststof) laag. De isolatiewaarde van EPS parels verschillen tussen de HR en de HR++ waarin de HR++ de hoogste isolatiewaarde heeft. EPS parels zijn vocht regulerend waardoor de kans op schimmel kleiner wordt en u dus een gezonde leefomgeving ontwikkeld. EPS parels hebben een hoge isolatiewaarde maar niet zo hoog als glaswol. EPS parels bestaan namelijk uit los materiaal waardoor de kieren minder goed afgesloten worden. De spouwmuurisolatie prijs van EPS parels is gemiddeld € 23 inclusief btw en arbeidskosten.

Gespoten PUR

Gespoten PUR heeft een de hogere isolatiewaarde dan glaswol en EPS, omdat dit materiaal elke klein kiertje opvult. Daardoor heeft het ook een zeer goede vochtregulatie. Dit betekent dat het vocht niet in het gespoten PUR blijft zitten, waardoor het het niet kan gaan schimmelen. De prijs ligt wel iets hogerdan de andere materialen, voor gemiddeld € 27 per m² heeft u uw spouw laten isoleren met PUR. Na het isoleren kan er  een tijdje een onaangename geur hangen maar dit is al snel weer weg.

Spouw prijs – PUR

Geen spouw? Isoleer de muur

Beschikt uw muur niet over een spouw maar u wilt wel de muren isoleren? Dat kan door middel van buitenmuurisoaltie of binnenmuurisolatie. Als u de buitenmuur laat isoleren wordt er isolatiemateriaal aan de buitenzijde van uw huis geplaatst. Het materiaal bestaat uit gips, hout of steen. Zoals het woord al zegt, wordt binnenmuurisolatie aan de binnenkant van uw muur geplaatst. Dit is goedkoper dan buitenmuurisolatie, het nadeel is echter dat het wel een stuk van de leefomgeving in beslag neemt. De isolatiewaarde is ook minder hoog en er ontstaan sneller vochtproblemen. Voor buitenmuurisolatie moet u een vergunning aanvragen, omdat de kans groot is dat het aanzicht van de buurt hierdoor verandert.

Kosten per m² (incl. btw en arbeid)Terugverdientijd
Binnenmuurisolatie€ 9513-15 jaar
Buitenmuurisolatie€ 13013-15 jaar

* De btw is 6% en geldt voor woningen die meer dan 5 jaar oud zijn. Bij woningen die jonger zijn dan 5 jaar betaalt u 21% btw.

Spouwisolatie – Haard

Bespaar met premies

Raadpleeg de netbeheerder of u in aanmerking komt voor een premie op uw spouwmuurisolatie. Deze premie geldt als u voor 1 januari 2006 op het elektriciteitsnet van uw huidige netbeheerder bent aangesloten. De breedte van de spouw moet ook minimaal 5 centimeter en een bepaalde de warmteweerstand hebben. De specialist is in staat u te helpen met de technische onderdelen van een premie aanvraag. Het bedrag van deze premie is rond de € 6 per m². Het is dus zeker de moeite waard om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor een premie.

Bespaar nog meer door specialisten te vergelijken

Spouwmuurisolatie is relatief goedkoop om te laten plaatsen, omdat het binnen een dag geplaatst wordt. Door middel van een premie wordt het nog aantrekkelijker. Na de plaatsing begint het besparen pas echt, want u hoeft minder te stoken en dat is ook nog eens goed voor het milieu. Wij snappen dat u enthousiast bent en zo snel mogelijk uw spouw wilt laten isoleren. Maar vergeet niet de verschillende specialisten met elkaar te vergelijken, want het prijsverschil tussen de verschillende specialisten loopt op tot wel 40%. Vul daarom nu het offerteaanvraagformulier in en ontvang binnen 2 werkdagen tot maximaal 6 gratis en vrijblijvende offertes van specialisten bij u in de buurt. Het invullen kost maar 2 minuten van uw tijd. Als u de offertes binnen heeft en ze met elkaar vergelijkt ziet u in één oogopslag welke specialist het voordeligst is.

Spouwisolatie – Vrouw laptop