Zolderisolatie

Wist u dat een groot deel van de warmte in uw woning het huis verlaat via het dak? Wij begrijpen dat u niet wilt stoken voor de musjes. Hoe zorgt u dat de warmte lekker in uw huis blijft? Dit doet u door middel van zolderisolatie. Lees verder voor de gemiddelde prijzen en belangrijke informatie.

Hoeveel kost zolderisolatie?

Heeft u nog een mooi authentiek huis die voor 1970 gebouwd is? Grote kans dat u flink kan besparen op uw stookkosten door zolderisolatie. Veel warmte van uw woning verlaat uw huis namelijk via het dak. Om deze warmte binnenshuis te houden, is het aan te raden om uw dak te laten isoleren. Met deze investering bespaart u elk jaar flink op uw energierekening. Maar uw dak isoleren is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. In de onderstaande tabel ziet u wat de gemiddelde prijzen zijn van de verschillende methoden om uw dak te laten isoleren. Ook is weergegeven wat u bespaart en wat de terugverdientijd is. De investeringen zijn gebaseerd op een hellend dak oppervlak van 76 m² en een zoldervloer oppervlak van 50 m².

DakisolatieInvesteringBesparing in m³ gas per jaarBesparing per jaarTerugverdientijd
Hellend dak, binnenzijde€ 1.000600 m³€ 4003.5 jaar
Hellend dak, buitenzijde€ 4.0001.000 m³€ 6507 jaar
Zoldervloer€ 1.000
750 m³€ 4752.5 jaar

Wat in de tabel naar voren komt is dat er voor elke methode van dakisolatie verschillende prijzen worden gehanteerd. Deze prijsverschillen hebben onder andere te maken met de bereikbaarheid van het te isoleren gedeelte. Het is lastiger om uw dak aan de buitenzijde te isoleren dan aan de binnenkant, omdat de specialist dan het dak op moet. Naast de prijsverschillen per isolatiemethode verschillen de prijzen tussen de isolatiespecialisten ook aanzienlijk. Dit prijsverschil loopt zelfs op tot wel 40%. Betaal niet te veel en zorg dat u niet voor de eerste specialist kiest. Ik hoor u denken, hoe zorg ik dan dat ik niet 40% te veel betaal? Gelukkig is dat zeer eenvoudig. Vul ons offerteaanvraagformulier in en ontvang tot maximaal 6 gratis en vrijblijvende offertes van specialisten bij u in de buurt. Het invullen kost u slecht 2 minuten en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in uw mailbox. Vervolgens legt u deze offertes naast elkaar en u ziet meteen welke aanbieder het voordeligst is voor uw persoonlijke klus.

Zolder isolatie - kantoor

Zolderisolatie

Doordat veel warmte uw woning verlaat via de zolder, stookt u meer dan dat u lief is. Dit is zowel slecht voor het milieu als nadelig voor uw portemonnee. Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat de warmte uw huis niet via de zolder verlaat:

Zoldervloerisolatie

De zolder wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Misschien gebruikt u de zolder als hobbykamer voor uw modeltreintjes of gewoon als slaapkamer. Het is echter ook mogelijk dat u uw zolder niet als leefruimte gebruikt, waardoor het eigenlijk als loze ruimte bestempeld kan worden. Bij deze laatste optie is het zeer aan te raden om uw zoldervloer te laten isoleren. Door uw zoldervloer te isoleren houdt u als het ware de warmte vast in de onderliggende ruimte. Want de warmte blijft nu lekker in uw woonruimte hangen. Tevens is het is ook een relatief goedkope manier van zolderisolatie. Hoe de zoldervloer geïsoleerd wordt ligt aan uw zoldervloer. Heeft u een zoldervloer van massief beton? Dan wordt het isolatiemateriaal (meestal platen van EPS of PUR) op de massief betonnen vloer geplaatst. Als u een zoldervloer met houten kepers heeft, dan wordt het isolatiemateriaal in de ruimtes die tussen de houten kepers zitten geplaatst. De isolatiespecialist ziet snel wat voor zoldervloer u heeft.

Zolder isolatie - isoleren

Dakisolatie aan de binnenzijde

Als u uw zolder wel gebruikt voor bijvoorbeeld uw hobby of om in te slapen, dan is het fijn als de warmte in uw zolder blijft hangen. Om hiervoor te zorgen is het een goede optie om uw dak aan de binnenzijde te laten isoleren. De isolatiespecialisten plaatsen isolatiemateriaal tussen het dakbeschot en de beplating. Er zijn veel isolatiematerialen die hiervoor gebruikt worden, zoals gespoten PUR, EPS platen, glaswol of steenwol. De specialisten weten welk isolatiemateriaal geschikt is voor uw specifieke situatie. Dakisolatie aan de binnenzijde is net als zoldervloerisolatie een relatief goedkope manier om uw zolder te laten isoleren.

Dakisolatie aan de buitenzijde

Om de hoogst haalbare isolatiewaarde te bereiken is dakisolatie aan de buitenzijde de beste optie. Dit kost wel meer omdat het een zeer arbeidsintensieve klus is. Het isolatiemateriaal wordt onder de dakbedekking aan de buitenkant van uw woning geplaatst. Daarom wordt deze manier van isoleren aangeraden als u ook van plan bent om uw dak te vernieuwen. Hiermee slaat u twee vliegen in één klap en bespaart u aanzienlijk op uw investering.

Zolder isolatie - slaapkamer

Premie

Wat de investering nog aantrekkelijker maakt, zijn de verschillende premies waar u wellicht aanspraak op kunt doen. Want de Vlaamse overheid wil dat alle daken in 2020 geïsoleerd zijn, daarom helpen ze u daar graag een handje mee. U komt in aanmerking voor een premie als uw woning minimaal 25 jaar oud is. Het premiebedrag dat wordt uitgekeerd ligt tussen de € 6 en de € 8 per m². U dient hiervoor contact op te nemen met uw netbeheerder, die vertelt u precies waarvoor u in aanmerking komt en hoe hoog de exacte premie voor uw persoonlijke situatie is. Daarnaast profiteert u wellicht ook van een belastingvermindering over 30% van uw totale factuurbedrag wat een maximum heeft van € 3.040. Wanneer u ervoor kiest om uw dak aan de buitenzijde te laten isoleren is de kans groot dat u ook nog eens aanspraak kunt doen op de Vlaamse verbeteringspremie die oploopt tot wel € 1.250 per factuur. Iets om zeker in uw achterhoofd te houden bij uw beslissing.

Bespaar op zolderisolatie

Door middel van zolderisolatie bespaart u op energiekosten en bent u goed bezig voor het milieu. Doordat de temperatuur stukken aangenamer wordt op zolder heeft u de optie om een mooie slaapkamer te maken op uw eigen zolder. En als u dan ook in aanmerking komt voor een premie of ander tegemoetkoming wordt uw zolder isoleren wel erg aantrekkelijk. Als u enthousiast bent geworden en graag zolderisolatie wilt laten plaatsen hebben we nog een zeer belangrijke tip voor u. Want het prijsverschil tussen de verschillende specialisten loopt uiteen tot wel 40%. Vraag daarom tot maximaal 6 gratis en vrijblijvende offertes aan van specialisten bij u in de buurt. Dit heeft u in 2 minuten gedaan en binnen 2 werkdagen heeft u de verschillende offertes binnen. Vervolgens begint het gemakkelijk vergelijken door middel van de offertes naast elkaar te leggen. U ziet dan in één oogopslag welke specialist het beste aanbod voor u heeft.

Zolder isolatie - vrouw