PUR vloerisolatie

Wist u dat koude lucht uw woning binnendringt via de vloer? Hierdoor zorgt ervoor dat uw vloer koud aanvoelt. Als reactie hierop stookt u waarschijnlijk meer dan nodig is, wat een negatief effect heeft op uw energierekening en het milieu. Gelukkig is de vloer gemakkelijk te isoleren met PUR, waarmee u dit probleem oplost. Lees verder en ontdek de mogelijkheden en de gemiddelde prijzen van PUR vloerisolatie.

Prijs PUR vloerisolatie

PUR staat voor polyurethaan en is een materiaal van kunststof. Dit materiaal wordt veel gebruikt om te isoleren en zo ook om de vloer te isoleren, dit vanwege de hoge isolatiewaarde. PUR wordt op verschillende methoden aangebracht en de prijs verschilt dan ook per methode. In de onderstaande tabel zijn de gemiddelde prijzen van de verschillende soorten PUR vloerisolatie methoden weergegeven inclusief arbeid:

PUR vloerisolatiePrijs per m² (incl. btw en arbeid)Terugverdientijd
PUR isolatieplaten€ 20 - € 25< 7 jaar
PUR schuim€ 25 - € 30< 8 jaar

Als u bijvoorbeeld een vloer van 40 m² met PUR isolatieplaten wilt laten isoleren, bent u gemiddeld € 800 kwijt. Door deze investering zal u ongeveer € 115 euro per jaar op uw stookkosten besparen en heeft u de investering binnen 7 jaar terugverdiend. Maar per specialist verschilt deze investering. Het is zelfs zo dat u bij de ene specialist € 800 betaalt en bij de andere ruim € 1.100, dit terwijl de kwaliteit hetzelfde is. Kortom, het loont om meerdere specialisten met elkaar te vergelijken want u bespaart zo tot wel 40%. Vul daarom ons offerteaanvraagformulier in en ontvang tot 6 gratis en vrijblijvende offertes van betrouwbare specialisten bij u in de buurt. Het invullen kost u slecht 2 minuten van uw tijd en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in uw mailbox. Vervolgens legt u deze naast elkaar en u ziet direct welke specialist het voordeligste uw PUR vloerisolatie plaatst. Sneller, gemakkelijker en voordeliger kan niet.

PUR vloerisolatie- voeten

Soorten PUR vloerisolatie

Er zijn verschillende soorten PUR vloerisolatie, welke het beste is verschilt per situatie. Als u over een kruipkelder beschikt waar een volwassen persoon in past is het de beste optie om via de kelder de onderkant van de vloer te laten isoleren, ofwel het plafond van de kelder. Is uw kruipkelder hier niet groot genoeg voor? Dan doet u er het beste aan om aan de bovenkant van de vloer onder de dekvloer te laten isoleren. PUR wordt op twee verschillende manieren toegepast:

  • PUR isolatieplaten
  • PUR schuim

De isolatiespecialist helpt u met de keuze welk PUR isolatiemateriaal het beste past bij uw persoonlijke situatie.

PUR vloerisolatieplaten

Isolatieplaten van PUR worden gemaakt door PUR in een plaatvorm te drukken. Deze platen hebben een kliksysteem waardoor ze goed afsluiten en gemakkelijk geplaatst kunnen worden. Hierdoor wordt tochten bijna onmogelijk. Dit maakt het één van de meest efficiënte isolatieplaten op de markt. Voordat PUR vloerisolatieplaten worden geplaatst, wordt er altijd een dampscherm aan één zijde geplaatst. Hierdoor wordt er geen vocht geabsorbeerd en blijft de isolatiewaarde van de platen constant. PUR isolatieplaten worden alleen gebruikt als er een vlak oppervlak is dat geïsoleerd moet worden. De isolatieplaten zullen namelijk alleen goed isoleren als het oppervlak goed bedekt is. Zijn er te veel leidingen of ander ongelijkheden? Dan wordt er gebruik gemaakt van isolatieschuim. Isolatieplaten worden gebruikt bij het isoleren van de bovenkant van de vloer. Want deze worden geplaatst op een laag chape dat vlak is.

PUR vloerisolatie- purplaten

PUR vloerisolatie schuim

PUR vloerisolatie schuim is een soort vloeibare versie van PUR wat op een oppervlak gespoten wordt. Nadat het gespoten is wordt PUR schuim binnen enkele minuten hard, de bovenzijde wordt dan niet volledig egaal. Daarom wordt het vaak gebruikt als de onderkant van de vloer via de kruipkelder wordt geïsoleerd. Het maakt dan niet uit als het niet egaal is, daarnaast zijn er vaak leidingen in de kruipkelder waardoor het ook beter is om PUR schuim te plaatsen. PUR schuim wordt ook gebruikt om de overige gaten tussen isolatieplaten op te vullen en is waterafstotend, licht van gewicht en heeft een hoge isolatiewaarde. PUR schuim is wel chemisch materiaal en na plaatsing kan er een tijdje een onaangename lucht hangen. Dit is echter binnen enkele dagen geheel verdwenen.

PUR vloerisolatie- isoleren

Geen PUR? Geen probleem

Wilt u uw vloer isoleren maar wilt u zich nog even verder oriënteren in de wondere wereld van isolatiematerialen? Uw vloer kan ook geïsoleerd worden met andere materialen. Zo worden er ook isolatieplaten van steenwol, glaswol, XPS of PIR gemaakt. De eerste 2 zijn minerale wollen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen en zijn beter voor het milieu. XPS en PIR zijn beide chemische materialen waarin PIR de verbeterde en duurdere versie van PUR is. Als u uw vloer via de bovenkant laat isoleren heeft u ook de keuze om isolatiechape te laten plaatsen. Isolatiechape is een chape gemixt met isolatiemateriaal. Voor een goede isolatie doet u er goed aan om de isolatiechape te combineren met isolatieplaten.

Bespaar nog meer op PUR vloerisolatie

Er zijn veel verschillende manieren om uw vloer te voorzien van PUR vloerisolatie. Deze methoden zorgen er allemaal voor dat de koude lucht vanuit de grond uw woning niet binnendringt en u niet langer koude voeten krijgt. Daarnaast hoeft u met PUR vloerisolatie minder te stoken en dit heeft een positief effect op uw energierekening en op het milieu. U doet er dus goed aan om uw vloer te isoleren met PUR. Maar ga niet met de eerste de beste isolatiespecialist in zee, want de prijzen tussen de verschillende specialisten lopen uiteen tot wel 40%. Wij snappen dat u niet te veel wilt betalen en bieden daar graag de oplossing voor. Vul ons offerteaanvraagformulier in en ontvang tot 6 gratis en vrijblijvende offertes van specialisten bij u uit de buurt. Binnen 2 minuten heeft u uw taakomschrijving opgesteld en na 2 werkdagen heeft u alle offertes in uw mailbox. Vervolgens legt u de offertes naast elkaar en u ziet in één oogopslag welke specialist de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft.

PUR vloerisolatie- vrouw