Vloerisolatie

Bent u het zat om in de winter noodgedwongen dikke sokken en sloffen binnenshuis te dragen? Laat dan vloerisolatie plaatsen en uw sokken en sloffen kunnen permanent de kast in. Alles over vloerisolatie en de kosten vindt u hier.

Hoeveel kost vloerisolatie?

De kosten van vloerisolatie is afhankelijk van het te isoleren oppervlak, soort vloer, isolatiemateriaal en het isolatiebedrijf. Gemiddeld liggen de kosten rond de € 25 per m², dit is inclusief 6% btw. Maar misschien nog belangrijker: hoe snel verdient u de investering weer terug? Bij een gemiddeld rijtjeshuis verdient u het totale kostenplaatje tussen de 7 en de 8 jaar al terug.

Gemiddelde kosten per m² (incl. btw)Gemiddelde terugverdientijd
Isolatieplaten€ 20< 7 jaar
Gespoten PUR€ 30< 8 jaar
Isolerende chape€ 30< 8 jaar

In veel gevallen kunt u aanspraak maken op een vloerisolatiepremie, deze Vlaamse premie loopt op tot € 6 per m². We raden u aan om na te gaan bij uw gemeente in hoeverre u in aanmerking komt voor deze premie.

Er zijn veel verschillende vloerisolatie specialisten die allemaal hun eigen tarieven en werkstijlen hanteren bij u in de buurt. Voorkom dat u te veel betaalt en vergelijk meerdere specialisten om te zien welke voor u het voordeligst is. Vul daarom nu binnen 2 minuten het offerte aanvraagformulier in en binnen twee werkdagen ontvangt u tot maximaal 6 gratis en vrijblijvende offertes van verschillende specialisten bij u in de regio. Zo kiest u voor de beste deal.

Vloerisolatie – kat

Wat is vloerisolatie?

Als uw huis voor 1983 is gebouwd, is vloerisolatie interessant en zeker een aanrader voor u. Een groot deel van deze huizen zijn namelijk nog niet voorzien van vloerisolatie en daardoor gaat er veel warmte verloren, wat extra stookkosten met zich meebrengt. Om benedenvloers te isoleren is het noodzakelijk dat u beschikt over een kruipruimte of kruipkelder. Bij een toegankelijke kruipruimte wordt er isolatiemateriaal tegen het plafond van de kruipruimte geplaatst waardoor de vloer de warmte beter vast houdt. Als uw kruipruimte niet toegankelijk is, wordt er gekozen voor bodemisolatie waarbij de kruipruimte gedeeltelijk wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Hierdoor dringt de koude lucht van de grond niet door tot uw huis.

Voor bovenvloerse isolatie wordt meestal gebruik gemaakt van een ondertapijt of een dekvloer. Deze variant wordt aangeraden als er geen kruipruimte aanwezig is. Materialen die gebruikt kunnen worden voor beide varianten:

  • isolatieplaten
  • gespoten PUR
  • isolerende chape/isolatie beton
  • isolatiekussens

Welk materiaal het beste is, verschilt per situatie.

Vloerisolatie – moeder en kind

Isolatieplaten

Er zijn verschillende soorten isolatieplaten die gebruikt worden voor vloerisolatie, bijvoorbeeld PUR-platen, polystereen (Pr)-platen of minerale wol. Deze materialen worden onder de vloer geplaatst. Daarom moeten de platen goed op elkaar aansluiten, waterafstotend zijn en over een goede drukvastheid beschikken. Hierdoor zullen er geen bacteriën, schimmels en ongedierte in gaan leven.

Gespoten PUR

Bij deze vorm van vloerisolatie wordt er polyurethaan (PUR) als een schuim op het vloeroppervlak gespoten. Dit is snel gedaan en na één dag kunt u er al op lopen. Doordat het gespoten wordt en vloeibaar is, worden alle kieren en gaten opgevuld. Hierdoor isoleert het zeer goed. Door middel van de gebruiksvriendelijkheid, snelheid en de uitstekende isolatiewaarde is het een ideale isolatiemethode om uw voeten warm te houden.

Isolatiechape

In tegenstelling tot standaard chape (dekvloer bestaande uit een dikke cementlaag), dat vaak onder andere isolatiematerialen ligt, wordt bij isolatiechape het isolatiemateriaal met cement gemengd. Het kan met verschillende soorten materialen gemengd worden, zoals PUR of polystereenkorrels. Isolatiechape is zeer geschikt voor het isoleren van vloeren waar de ruimte onder de vloer beperkt is.

Bodemisolatie

Stel, u beschikt over een kruipruimte waar een volwassen persoon niet in past. Dan kiest u voor bodemisolatie. Bij bodemisolatie wordt de kruipruimte gedeeltelijk opgevuld met een licht isolatiemateriaal. Dit gebeurt bijvoorbeeld met isolatieparels, chips of schelpen die van verschillende materialen gemaakt kunnen worden. Het grootste voordeel is dat het vocht erg goed wordt tegengehouden. Het houdt zelfs vocht tegen als het grondwaterpeil stijgt. Daarom wordt deze methode van isolatie ook gebruikt als de kruipruimte wel toegankelijk is. Wilt u de ultieme vloerisolatie? Dan kunt zowel het plafond als de bodem van uw kruipruimte isoleren. Hierdoor blijft het vocht nog beter uit uw woning en gaat er nog minder warmte verloren via de vloer en de kruipruimte.

De voordelen van vloerisolatie

Door middel van vloerisolatie blijft uw woning warmer in de winter en koeler in de zomer. Dit heeft zowel een positief effect op uw energierekening als op uw wooncomfort. U krijgt bijvoorbeeld veel minder snel koude voeten in de winter want de vloertemperatuur stijgt met 5 graden. Daarnaast is het ook nog eens goed voor uw gezondheid. Want vloerisolatie zorgt er voor dat het minder vochtig wordt in uw woning waardoor er minder vochtplekken en schimmels ontstaan. Deze zijn schadelijk u en uw gezin en extra gevaarlijk voor mensen met reuma- en astmaklachten.

Vloerisolatie – baby voeten

Hoe vindt u de beste prijs?

Met vloerisolatie verbetert u niet alleen het wooncomfort, u draagt ook een steentje bij aan het milieu. Daarnaast heeft vloerisolatie ook een positieve invloed op uw portemonnee en uw gezondheid. Maak daarom nog dit jaar gebruik van deze voordelen. Maar laat het niet installeren door de eerste de beste vakman, want de prijzen tussen specialisten in uw regio lopen tot wel 40% uiteen. Wees geen dief van uw eigen portemonnee en vraag vandaag nog binnen 2 minuten gratis en vrijblijvend offertes aan van vloerisolatie specialisten bij u in de buurt. U ontvangt binnen 2 werkdagen tot maximaal 6 offertes van verschillende specialisten. Met behulp van deze offertes kunt u direct zien welke vloerisolatie specialist het beste aanbod heeft.

vloerisolatie prijs - vrouw