Geluidsisolatie

U kent het wel: u wilt lekker vroeg naar bed terwijl uw huisgenoten nog televisie kijken, maar het lijkt net alsof de televisie in de woonkamer naast uw hoofdkussen staat. Dit terwijl de auto’s op de weg achter uw huis hard doordenderen. Hierdoor bent u nog steeds niet uitgerust van uw zware werkdag. Geluidsisolatie is hiervoor een ideale oplossing. Lees verder en ontdek de richtprijzen en mogelijkheden voor akoestische isolatie.

Kosten geluidsisolatie

Rijdt er om het uur een trein langs uw huis? Heeft u luide buren? Of heeft u een drummende puber? Allemaal redenen om geluidsisolatie te laten plaatsen. Er zijn twee verschillende geluidsbronnen waar op gefocust wordt bij akoestische isolatie: geluid van buitenaf dat zich verplaatst door de lucht en geluid van binnenuit dat zich verplaatst via trillingen. Als u uw gehele huis wilt voorzien van geluidsisolatie, dan bent u tussen de € 2.000 en € 5.000 kwijt. In de onderstaande tabel staat weergegeven wat de kosten zijn als u een enkel onderdeel van uw woning akoestisch laat isoleren:

GeluidsisolatiePrijs per m² (incl. plaatsing en btw)
Vloer € 25 - € 40
Plafond€ 30 - € 50
Muur€ 50 - € 100

Wat duidelijk naar voren komt, is dat het prijsverschil tussen de verschillende methoden uiteenloopt. Dit heeft te maken met de bereikbaarheid en de moeilijkheidsgraad van het te isoleren stuk van de woning. Het isoleren van uw muur is bijvoorbeeld een moeilijkere klus dan het akoestisch isoleren van uw vloer. Maar dit is niet het enige wat in prijs verschilt, want het prijsverschil tussen de verschillende isolatiespecialisten loopt ook flink uiteen; namelijk tot wel 40%. U vraagt u waarschijnlijk af: hoe zorg ik er dan voor dat ik niet de hoofdprijs betaal? Door ons offerteaanvraagformulier in te vullen ontvangt u tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes van specialisten bij u in de buurt. Het invullen kost u 2 minuten van uw tijd en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Vervolgens legt u deze naast elkaar en u ziet direct welke specialist de beste deal voor u heeft.

Soorten geluidsisolatie

Er wordt in de wereld van geluidsisolatie een onderscheid gemaakt tussen 2 geluidsbronnen. Namelijk geluid van binnenaf zoals uw drummende zoon of ruziënde buren, en geluid van buitenaf zoals een trein of een snelweg

Gehorig huis? Weer geluiden van binnenaf

Om geluidsoverlast in huis te voorkomen, is het zeer aan te raden om uw huis te beschermen tegen geluiden van binnenaf door middel van geluidsisolatie. Voor dit type geluidsisolatie worden vaak de tussenvloer en het plafond geïsoleerd. Hierdoor komen de trillingen niet meer tot in uw slaapkamer en zal u de televisie bijvoorbeeld niet meer horen, waardoor u weer gemakkelijk in slaap valt. Bij geluidsisolatie wordt vaak gebruik gemaakt van noppenschuim, dit is gemaakt van polythyleen. Dit is een chemisch materiaal, wat zeer geluidsabsorberend is en ook veel wordt gebruikt bij het isoleren van muziekstudio’s. U heeft ook een optie om platen van gips tegen uw muur te lijmen. Dit is een goedkopere manier, alleen wordt het geluid minder goed geabsorbeerd en u verliest woonruimte.

Geluidsisolatie – woonkamer

Geluid van buitenaf weren

Woont u naast een snelweg? Of heeft u last van het uitgaanspubliek van de plaatselijke kroeg? Dan is geluidsisolatie een goed idee, want u heeft niet alleen de mogelijkheid om geluid van binnenaf te weren, maar ook van buitenaf. Hierdoor houdt u alle geluiden die u wakker houden buiten uw huis. Er zijn verschillende manieren om uw huis te beschermen van geluiden van de buitenwereld. De vuistregel is: hoe dikker de muur, hoe minder geluid doordringt in uw woning. Dit geldt ook voor thermische (warmte binnenhouden) isolatie. Daarom heeft u met thermische isolatie ook vaak een goede akoestische isolatie en andersom natuurlijk. Isolatiematerialen die gebruikt worden om geluiden van buitenaf te weren zijn:

  • glaswol
  • steenwol
  • PUR
  • EPS

De isolatiespecialist helpt met de keuze voor de beste materialen voor uw persoonlijke situatie.

Geluidsisolatie – trein

Isolatieglas

Er komt veel geluid uw huis binnen door slecht geïsoleerde ramen. Om dit te voorkomen is isolatieglas een zeer goede geluidsisolatie methode. U heeft dan de keuze om bijvoorbeeld normaal dubbel glas te plaatsen, maar er wordt wel sterk aanbevolen om HR glas te nemen. Bij HR glas zit er een gas tussen de ramen, waardoor er weinig geluid doorheen komt. HR glas is er in verschillende categoriëen en begint bij HR en loopt op tot HR+++, waarbij de laatste het beste isoleert. De prijzen van isolatieglas beginnen bij € 70 per m² en lopen op tot € 120 per m² inclusief btw en arbeid. HR++ is tegenwoordig de meest gekozen optie vanwege de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Het totaalplaatje

Het is natuurlijk goed mogelijk dat u het geluid van uw muzikale puber én het geluid van de nabije snelweg wilt weren. Dan zorgt u er gewoon voor dat u zowel het geluid van binnenaf als het geluid van buitenaf weert. U plaatst dan bijvoorbeeld geluidsisolatie in de tussenvloeren van uw woning, de tussenmuren, de buitenmuren en uw ramen. Als u een grote klus laat uitvoeren door uw isolatiespecialist is er een grote kans dat u korting krijgt op uw akoestische isolatie, waardoor de investering zeer aantrekkelijk wordt.

Bespaar op geluidsisolatie

Ziet u het al voor u? Nooit meer wakker liggen van die tv die te hard staat of van de trein die langs uw slaapkamer rijdt. Met goede geluidsisolatie heeft u hier nooit meer last van en zal u weer helemaal uitgerust op uw werk verschijnen. Voordat u voor een professional kiest, is het verstandig om eerst prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. Wist u dat u hiermee tot wel 40% op de kosten van dit project bespaart? Hoe bespaart u eenvoudig zoveel geld? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van professionals uit de buurt. Deze offertes vergelijkt u op uw gemak en zo kiest u voor de deal die bij u past en bespaart u een hoop geld.

Geluidsisolatie – vrouw