Soorten isolatie

U zit op de bank met een extra trui en dikke sloffen terwijl de verwarming staat te loeien, maar uw huis voelt nog steeds niet warm aan. Wilt u hier vanaf? Laat dan uw huis isoleren zodat de warmte binnenshuis blijft. Lees verder voor de gemiddelde prijzen en soorten isolatie.

Prijzen isolatie

De prijzen van isolatie zijn zeer verschillend, dit heeft te maken met het isolatiemateriaal, isolatie methode, de bereikbaarheid van het te isoleren deel, vochtigheid in uw huis en aan de isolatiespecialist zelf. De prijs van isolatie ligt tussen de € 15 en € 140 per m².
In de onderstaande tabel zijn de gemiddelde prijzen per isolatie methode weergegeven:

IsolatiemethodeGemiddelde prijs per m² (incl. btw en arbeidskosten)Terugverdientijd
Dakisolatie€ 13 - € 702 - 7 jaar
Spouwmuurisolatie€ 18 - € 272 - 5 jaar
Zoldervloerisolatie€ 20 - € 262 - 3 jaar
Vloerisolatie€ 20 - € 30 7 - 8 jaar
Kelderisolatie€ 20 - € 307 - 8 jaar
Muurisolatie€ 95 - € 14013 - 15 jaar

Bent u benieuwd naar de verschillende soorten isolatie en wat hiervoor de bijbehorende prijzen zijn? Vraag dan tot maximaal 6 offertes aan van isolatiespecialisten bij u in de buurt. Binnen 2 minuten is uw aanvraag voltooid en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Vervolgens neemt u rustig de tijd om de offertes met elkaar te vergelijken zodat u de de beste deal kiest. Dit is zeer belangrijk, want het prijsverschil tussen de specialisten loopt op tot 40%. Dus wees geen dief van uw eigen portemonnee en maak een goede vergelijking.

Soorten isolatie - voeten

Soorten isolatie

Tegenwoordig worden alle huizen geïsoleerd op het moment dat ze gebouwd worden, maar dit was niet altijd zo. Als uw woning voor 1976 gebouwd is, beschikt het waarschijnlijk niet over isolatie. Pas vanaf het bouwjaar 1983 werden alle huizen voorzien van isolatie. In de bouwjaren 1976 tot en met 1983 is de woning deels geïsoleerd. Een geïsoleerde woning zorgt ervoor dat de binnentemperatuur altijd aangenaam is. Hierdoor hoeft u minder te stoken en dat is goed voor uw portemonnee en het milieu. Het laten plaatsen van isolatie is zeer aan te raden. Er zijn verschillende manieren om uw huis te isoleren:

  • dakisolatie
  • vloerisolatie
  • spouwmuurisolatie
  • muurisolatie
  • zoldervloer isolatie
  • kelderisolatie
  • geluidsisolatie

Dakisolatie

Tussen de 25 en 30% van de warmte in huis gaat verloren via uw dak. Daardoor is dakisolatie een veelvoorkomende manier van isoleren. Wanneer u over een hellend dak beschikt, heeft u de de keuze tussen isolatie via de binnen- of via de buitenzijde van het dak. Heeft u een plat dak? Dan heeft u de mogelijkheid om isolatiemateriaal onder uw huidige dakbedekking te laten plaatsen of er bovenop. Onder uw huidige dakbedekking isoleert het beste maar dit wordt aangeraden op het moment dat u ook uw huidige dakbedekking vervangt. Bovenop het dak is gemakkelijker te plaatsen maar isoleert wel minder. We raden u altijd aan om advies te vragen bij een ervaren dakwerker of isolatiespecialist.

Vloerisolatie

De kou dringt uw huis binnen via de vloer, hierdoor voelt uw vloer koud aan. Voorkom dit door middel van vloerisolatie en de sokken en sloffen mogen de kast weer in. Heeft u een kruipkelder? Dan is het isoleren van het plafond/bodem van de kruipkelder een optie. Heeft u geen kruipkelder? Dan kiest u voor bovenvloerse isolatie door middel van een ondertapijt of een dekvloer.

Soorten isolatie - woonkamer

Spouwmuurisolatie

25 tot 35 procent van de warmte verlaat uw woning via uw muren. Huizen die na 1920 gebouwd zijn beschikken over een luchtruimte tussen de muren; de spouw. Om ervoor te zorgen dat uw woonkamer lekker warm blijft tijdens een koude decemberavond isoleert u de de spouw van uw woning. Dit is een snelle en goedkope manier van isoleren. De spouwmuur wordt namelijk binnen één dag via kleine gaatjes gevuld met isolatiemateriaal.

Muurisolatie

Als u niet over een spouw beschikt of deze te klein is om te laten isoleren, is het isoleren van uw muur nog steeds mogelijk. Als de gemeente het toelaat is het isoleren van uw buitengevel een goede optie, dit verandert wel het aanzicht van uw huis maar isoleert wel zeer goed. Om te weten of de gemeente het toelaat dient u een vergunning aanvraag te doen bij de gemeente waar u woonachtig bent. Als dit geen mogelijkheid is, dan isoleert u de muren via de binnenkant. Hierdoor wordt uw woonruimte wel minder groot.

Zoldervloer isolatie

Wilt u dakisolatie maar heeft u een onverwarmde zolder? Isoleer dan uw zoldervloer. Hierdoor hoeft u minder te verwarmen want de warmte verdwijnt niet meer in de zolderruimte. Deze methode is goedkoper dan dakisolatie. Hoe zoldervloer isolatie geplaatst wordt verschilt of u een draagstructuur van houten kepers of massief beton heeft.

Kelder isolatie

Om te zorgen dat uw voeten niet koud worden, is het isoleren van uw kelder een aanrader. Hierbij wordt de bodem van de kruipkelder gedeeltelijk opgevuld met bodemisolatie materiaal. Naast dat dit goed isoleert, houdt het ook het vocht zeer goed tegen. Zelfs als het grondwaterpeil stijgt. Uw kelder isoleren met bodemisolatie is een goede optie als u over een kruipkelder beschikt waar een volwassen persoon niet in past. Als er wel een volwassen persoon in past, kunt u het plafond van uw kruipkelder laten isoleren.

Soorten isolatie - Familie de hond

Geluidsisolatie

Als u de focus wilt leggen op het weren van geluiden van binnen- en buitenaf is geluidsisolatie een goede optie. Hierbij wordt er minder gekeken naar de temperatuur in uw woning. Er zijn zowel manieren om geluiden van buiten uw huis te weren als geluiden uitkomstig uit uw eigen huis.Bij geluiden van buitenaf worden veelal de zelfde isolatiematerialen en methoden gebruikt bij thermische isolatie. Wilt u geluid afkomstig uit uw eigen woning weren?
Dan is het aan te raden om uw huis te laten isoleren met geluidsabsorberende isolatiematerialen zoals noppenschuim.

Hoe vindt u de geschikte isolatie met de beste prijs?

In een goed geïsoleerde woning hoeft u nooit die extra trui aan. Dit terwijl u minder hoeft te stoken, wat goed is voor uw portemonnee en ons milieu. Als klap op te vuurpijl is uw huis minder gevoelig voor vochtproblemen en schimmels welke slecht voor uw gezondheid zijn. Ontdek hoe u uw woning het best laat isoleren en tegen welke prijs. Het prijsverschil tussen de specialisten loopt op tot wel 40%. Bent u benieuwd hoe u het onderste uit de kan haalt en de voordeligste specialist vindt? Vul dan nu ons gratis en vrijblijvende offerteformulier in en ontvang binnen 2 werkdagen tot maximaal 6 offertes van betrouwbare specialisten bij u in de buurt. Waarom 6? Door het vergelijken van meerdere specialisten ziet u in één oogopslag welk bedrijf u het beste aanbod doet. Makkelijk, snel en nog gratis ook, wie wil dat nou niet?

Soorten isolatie - vrouw pc