PUR isolatie

Bent u het zat dat het nooit de juiste temperatuur in huis is omdat de warmte uw huis snel verlaat? Laat uw huis dan isoleren. Hoe? Met PUR isolatie bijvoorbeeld. Lees verder voor de mogelijkheden en de prijzen.

PUR isolatie prijs

PUR staat voor polyurethaan en is een kunststof materiaal. Er zijn verschillende methoden om te isoleren met PUR, bijvoorbeeld in de vorm van isolatieplaten of gespoten schuim. Ook wordt PUR gebruikt bij veel verschillende isolatie methoden. Zo wordt PUR gebruikt bij vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. De prijs van PUR isolatie ligt tussen de € 20 en de € 30 per m².

PUR isolatiePrijs per m² (incl. btw en arbeid)
PUR Isolatieplaten€ 20 - € 25
PUR schuim€ 25 - € 30

Als u bijvoorbeeld een hellend dak met een oppervlakte van 50 m² wilt laten isoleren met isolatieplaten, is de totale investering tussen de € 1.000 en € 1.500. De prijs voor het isoleren met PUR verschilt per isolatievorm. Zo is het bijvoorbeeld duurder om het dak te isoleren met PUR, omdat hier meer arbeid in zit dan wanneer PUR gebruikt wordt om de vloer te isoleren. Daarnaast lopen de prijzen per isolatiespecialist ook flink uiteen Zo betaalt u bijvoorbeeld bij specialist A € 3.000 voor uw klus en bij specialist B € 2.600 voor precies dezelfde werkzaamheden. Kortom, het loont om meerdere offertes aan te vragen van specialisten bij u in de buurt. Bij ons vult u namelijk een offerteaanvraagformulier in waarna u gratis en vrijblijvend offertes ontvangt van maximaal 6 betrouwbare specialisten bij u in de buurt. Het invullen kost u slechts 2 minuten van uw tijd en binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes. Vervolgens legt u de offertes naast elkaar en ziet u direct welke specialist het beste aanbod voor heeft.

PUR isolatie – Woonkamer

Soorten PUR isolatie

PUR isolatie is een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde dat in verschillende vormen geplaatst wordt. Zo wordt PUR in schuim tussen de spouwmuur gespoten om de spouwmuur te isoleren. Omdat de spouwmuur moeilijk te bereiken is is gespoten PUR schuim de meest logische keuze. Als u bijvoorbeeld uw dak aan de binnenzijde wilt laten isoleren, is het een gemakkelijke klus om isolatieplaten tegen de binnenzijde van uw dak te laten plaatsen. Welke manier van isoleren met PUR het best voor uw situatie is bespreekt u met de isolatiespecialist. De verschillende vormen om PUR te gebruiken als isolatiemateriaal zijn:

  • PUR-isolatieplaten
  • PUR-schuim

PUR isolatie - plaat

PUR-isolatieplaten

PUR-isolatieplaten zijn één van de efficiëntste isolatieplaten op de markt. De platen bevatten een kliksysteem zodat de platen goed afgesloten worden, waardoor tocht onmogelijk wordt gemaakt. Door het kliksysteem worden de platen ook gemakkelijk op het te isoleren oppervlak bevestigd. PUR platen krijgen bij de plaatsing altijd een dampscherm aan één zijde. Hierdoor wordt er geen vocht geabsorbeerd en houdt het de isolatiewaarde van de platen constant. Isolatieplaten zijn wel minder flexibel dan schuim, waardoor niet altijd alle kieren en gaten gedicht worden. Voor deze overige kieren en gaten wordt er vaak ook PUR-schuim gebruikt om deze volledig af te dichten waardoor de maximale isolatiewaarde wordt behaald. Isolatieplaten worden vaak gebruikt bij vloerisolatie, zoldervloerisolatie en isolatie van hellende en platte daken.

PUR-schuim

Gespoten PUR bestaat uit schuim en wordt aangebracht door middel van het te spuiten op het te isoleren oppervlak. Dit schuim wordt nadat het gespoten wordt binnen enkele minuten hard. De bovenzijde van het schuim wordt daardoor niet volledig egaal. De isolatiewaarde van PUR-schuim is zeer hoog omdat het materiaal perfect op elkaar aansluit, hierdoor bespaart u gemakkelijk tot wel 15% op uw energierekening. Het materiaal is dus perfect geschikt voor het isoleren van een oneven oppervlak. Ook is het geschikt voor moeilijk te bereiken locaties zoals een kruipkelder. Gespoten PUR is zeer vormvast en de laag zal nooit minder dik worden. Daarnaast is het materiaal waterafstotend en licht in gewicht. PUR-schuim is wel een chemisch materiaal en na plaatsing kan er een onaangename lucht hangen. Dit is echter binnen enkele dagen verdwenen.

PUR isolatie – schuim

Is PUR geen goede optie voor uw isolatieklus?

Voor sommige klussen wordt PUR niet aangeraden. Gelukkig zijn er vele andere isolatiematerialen waardoor er altijd een geschikt materiaal is voor uw isolatieklus.
Andere isolatiematerialen zijn:

  • glaswol
  • steenwol
  • PIR
  • EPS

Welke van deze materialen het beste is voor uw klus bespreekt u met de isolatiespecialist.

Hoe vindt u de beste isolatie prijs?

Wist je dat de prijsverschillen tussen specialisten oploopt tot wel 40%? Door prijzen te vergelijken bespaar je dus al snel een hoop geld. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang tot wel 6 offertes van specialisten bij u uit de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en kan het vergelijken beginnen. Zo heeft u snel een goed overzicht van de prijzen en kiest u voor de beste deal.

PUR isolatie - vrouw laptop