PIR-isolatie

Heeft u altijd koude voeten in huis? Of bent u het zat dat u altijd die extra trui aan moet trekken omdat het maar niet warm genoeg wordt in huis? Laat dan uw woning isoleren met PIR-isolatie. Lees verder voor de mogelijkheden en de gemiddelde prijzen.

PIR-isolatie prijs

PIR is zeer vergelijkbaar met PUR en wordt ook wel de verbeterde versie van PUR genoemd. De afkorting staat voor polyisocunuraat Het is een kunststof materiaal en. In tegenstelling tot PUR-isolatie wordt PIR-isolatie vooral gebruikt in de vorm van platen. Deze isolatieplaten worden gebruikt voor muurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. In de onderstaande tabel is de gemiddelde prijs van PIR-isolatie weergegeven.

Prijs per m² (incl. btw en arbeid)
PIR-isolatieplaten€ 22 - € 27

Het prijsverschil loopt uiteen van € 22 tot € 27 per m². Dit prijsverschil komt tot stand doordat PIR voor verschillende isolatie methoden gebruikt wordt. Zo zal u voor dakisolatie aan de buitenkant van het dak rond € 27 per m² betalen. Voor vloerisolatie met PIR zal de investering rond de € 22 per m² zijn. Daarnaast verschilt de prijs tussen de isolatiespecialisten ook aanzienlijk. Sterker nog, dit verschilt tot wel 40%. Zorg er dus voor dat u niet te veel betaalt. Vul daarom ons offerteaanvraagformulier in en ontvang tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes van isolatiespecialisten bij u in de buurt. U heeft de aanvraag binnen 2 minuten ingevuld en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in uw mailbox. Vervolgens vergelijkt u de offertes met elkaar en u ziet in één oogopslag welke specialist het beste aanbod heeft voor u.

pirisolatie platen

Waarvoor wordt PIR-isolatie gebruikt?

PIR-isolatieplaten zijn harde, dunne platen met een hoge isolatiewaarde. Daarnaast zijn is dit materiaal ook zeer drukvast waardoor het gebruikt wordt voor verschillende isolatiemethoden. PIR-isolatie wordt gebruikt voor dakisolatie (zowel plat als hellend), vloerisolatie, spouwmuurisolatie en muurisolatie. Dit zijn dus bijna alle isolatiemethoden. De reden waarom het voor zoveel methoden gebruikt wordt, is omdat de platen dun zijn waardoor ze tussen alle kleine ruimtes geplaatst kunnen worden en tevens een zeer goede isolatiewaarde hebben. Wilt u onder de spanten van uw hellende dak isoleren? Wilt u uw vloer isoleren maar er is weinig ruimte voor normale platen? Of u wilt uw muur isoleren zonder veel woonruimte te verliezen? Dan is PIR-isolatie het perfecte materiaal.

Voordelen PIR-isolatie

PIR-isolatie is een verdere ontwikkeling van PUR en heeft vele voordelen:

  • hoge isolatiewaarde

Bij de productie van PIR-isolatieplaten wordt het kunststof stevig op elkaar gedrukt. Hierdoor gaat er heel weinig lucht door het materiaal en krijgt het een hoge isolatiewaarde. Om deze hoge isolatiewaarde te krijgen, moeten de platen strak op elkaar aansluiten. Mocht er toch een kiertje ontstaan dan zal de specialist dit opvullen met bijvoorbeeld PUR-schuim.

  • neemt geen vocht op

PIR zal geen water opnemen en daardoor zal het ook niet gaan rotten. Isolatiemateriaal dat niet rot gaat lang mee.

  • drukvast

PIR is ook drukvast, dat betekent simpelweg dat het tegen een stootje kan. Hierdoor is het ook geschikt voor platte daken die soms door de regen te maken krijgen met extra druk. Maar het is ook ideaal voor vloerisolatie ,want het zal niet beschadigd raken als men er op zal lopen.

  • geen schadelijke rook

PIR-isolatie is brandveilig wat betreft de rookgassen, dit zijn de gassen die vrijkomen bij brand. Deze zijn minder schadelijk dan van andere chemische isolatiematerialen.

  • dun maar toch een hoge isolatiewaarde

Doordat PIR-isolatieplaten een hoge isolatiewaarde hebben, worden de platen dun gefabriceerd. Hierdoor is het ook mogelijk om de platen te plaatsen tussen kleine ruimtes en plekken die moeilijk bereikbaar zijn.

PIRisolatie huis

Nadelen PIR-isolatie

Helaas zitten er aan bijna alle materialen ook een paar nadelen vast, zo ook bij PIR-isolatie:

  • milieuonvriendelijk

PIR is een kunststofmateriaal waarbij de productie schadelijke stoffen vrijkomen. Daarnaast is het niet afbreekbaar en ontstaan er bij het verwerken restjes die niet meer bruikbaar zijn.

  • niet vervormbaar

PIR-isolatie is een vast materiaal en kan niet vervormd worden om de platen beter op elkaar aan te laten sluiten.

  • extra kosten voor opvulmateriaal

PIR-isolatieplaten sluiten niet altijd perfect op elkaar aan. Dit is eenvoudig op te lossen door de gaten op te vullen met PUR-schuim. Als dit nodig is zullen er extra kosten gerekend worden voor het aanbrengen.

Bespaar op PIR-isolatie

Naast een paar nadelen, heeft PIR-isolatie veel voordelen en dient het uitstekend om uw woning te isoleren. Door uw woning te isoleren, stookt u minder in huis omdat de warmte langer binnen blijft. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op uw energierekening. Maar voordat u met de eerste de beste isolatie specialist in zee gaat, doet u er goed aan om eerst verschillende specialisten te vergelijken. Het prijsverschil loopt namelijk uiteen tot wel 40%! U wilt toch niet te veel betalen? Vraag dan hier tot maximaal 6 gratis en vrijblijvende offertes aan van specialisten bij u in de regio. Binnen 2 minuten heeft u het aanvraagformulier ingevuld en binnen 2 werkdagen heeft u alle offertes ontvangen in uw mailbox. Vervolgens legt u de offertes naast elkaar en u ziet direct welke specialist het beste aanbod voor u heeft. Waarom overal een aparte offerte aanvragen als het ook snel en gemakkelijk in 1 keer kan?

PIRisolatie vrouw