Vloerisolatie prijs

Moet u dikke sokken of sloffen dragen omdat uw vloer zo koud aanvoelt? Voorkom koude rillingen door middel van vloerisolatie. Lees verder en ontdek de prijs van vloerisolatie.

Vloerisolatie prijs

De vloerisolatie prijs is afhankelijk van het te isoleren oppervlak, het soort vloer, isolatiemateriaal en de isolatiespecialist. Het ene materiaal is gemakkelijker te plaatsen dan het andere materiaal.  De verschillende materialen hebben dan ook verschillende prijzen. Gemiddeld genomen is de vloerisolatie prijs € 25 per m². In de onderstaande tabel staat de prijs per m² voor verschillende materialen, dit is inclusief btw en arbeid.

MateriaalGemiddelde kosten per m² (incl. 6% btw en arbeid)Gemiddelde terugverdientijd
Isolatieplaten€ 20< 7 jaar
Gespoten PUR€ 30< 8 jaar
Isolerende chape€ 30< 8 jaar

Ook is te zien dat de terugverdientijd is weergegeven op basis van een gemiddelde woning met een vloeroppervlak van 50 m². De gemiddelde terugverdientijd is de tijd tot u de investering heeft terugverdiend. In de onderstaande tabel zijn de specifieke kosten per woning type weergegeven.

Type woningOppervlakteGemiddelde prijs incl. btw en arbeid*
Appartement45 m²€ 1.125
Tussenwoning50 m²€ 1.200
2 onder 1 kap55 m²€ 1.375
Vrijstaande woning70 m² € 1.750

*Bij de berekening van de gemiddelde prijs is uitgegaan van € 25 per m².

U ziet duidelijk dat de prijzen verschillen tussen de verschillende soorten vloerisolatie. Er is ook een groot prijsverschil tussen de verschillende isolatiespecialisten, dit loopt namelijk op tot wel 40%. U wilt natuurlijk niet te veel betalen en wij kunnen u daarbij helpen. Hoe? Door het offerteaanvraagformulier in te vullen ontvangt u maximaal 6 gratis en vrijblijvende offertes van isolatiespecialisten bij u in de buurt. Het invullen van het formulier kost u maar 2 minuten van uw tijd en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Als u de offertes heeft ontvangen, begint het vergelijken beginnen en maakt u gemakkelijk de voordeligste keuze.

vloerisolatie prijs - kat

Vloerisolatie

Door middel van vloerisolatie is de temperatuur van uw vloer altijd aangenaam, zowel in de zomer als de winter. Daarnaast wordt de kans op vochtproblemen en schimmel vele malen kleiner, dit heeft een positief effect op uw gezondheid. Ook hoeft u minder te stoken wat goed is voor het milieu en uw portemonnee. Vloerisolatie wordt beneden- of bovenvloers geplaatst. Benedenvloerse isolatie heeft een hogere isolatiewaarde, maar u moet dan wel beschikken over een ruime kruipkelder. Heeft u geen kruipkelder? Dan wordt er bovenvloers geïsoleerd door middel van een dekvloer of ondertapijt. Isolerende chape is dan een goed materiaal om te gebruiken. Welk materiaal het beste voor uw situatie is bespreekt u met de isolatiespecialist. De meest gebruikte materialen voor dit project zijn:

Isolatieplaten

Isolatieplaten worden van verschillende materialen gemaakt, bijvoorbeeld van PUR, polystereen of minerale wol. Isolatieplaten worden meestal bovenvloers geplaatst. Met bovenvloerse isolatie wordt bedoeld dat de isolatieplaten tussen uw vloer en de chape geplaatst worden. De chape is de betonnen ondervloer die onder de meest vloeren ligt. Isolatieplaten laten plaatsen is een goedkope methode om uw vloer te laten isoleren, maar heeft wel een lagere isolatiewaarde dan de overige materialen. De prijs voor deze vloerisolatie methode is rond de € 20 per m².

Gespoten PUR

Gespoten PUR kan zowel beneden- als bovenvloers geplaatst worden. Deze klus is binnen een dag voltooid en heeft een hoge isolatiewaarde omdat gespoten PUR elk kiertje en gaatje opvult. De gemiddelde prijs voor gespoten PUR is € 30 per m² inclusief btw en arbeid.

Isolatiechape

Onder de dekvloer ligt meestal een standaard chapelaag, oftewel een betonnen ondervloer. In plaats van deze standaard chape is het ook mogelijk om isolerende chape te laten plaatsen. De chape wordt dan gemengd met isolatiemateriaal zoals PUR- of polystereenkorrels. De gemiddelde vloerisolatie prijs van isolatiechape is € 30 per m² inclusief btw en arbeid. Om een goede isolatiewaarde te krijgen, raden wij u aan om isolatiechape te combineren met een ander materiaal zoals isolatieplaten.

Kleine kruipkelder? Bodemisolatie

Als er geen volwassenen persoon in uw kruipkelder past, maar u wel uw kruipkelder wilt isoleren, is het aan te raden om bodemisolatie te laten plaatsen. Bij bodemisolatie wordt de kruipruimte gedeeltelijk gevuld met los isolatiemateriaal zoals parels, chips of schelpen gemaakt van polystereen of EPS. Naast dat het goed isoleert, houdt deze methode vocht zeer goed tegen, zelfs als het grondwaterpeil stijgt. De prijs van bodemisolatie varieert tussen de € 20 en de € 30 per m² inclusief btw en arbeidskosten. Bodemisolatie is ook goed te combineren met andere vormen van vloerisolatie, dit brengt natuurlijk wel extra kosten met zich mee.

vloerisolatie prijs - gezin

Komt u in aanmerking voor een premie?

Isoleren is tegenwoordig nog interessanter en aantrekkelijker, omdat er premies beschikbaar worden gesteld door de Vlaamse regering. Bijna alle gemeenten in Vlaanderen verstrekken premies als uw woning 25 jaar of ouder is. Naast dat u contact dient op te nemen met de gemeente, raden we u aan om ook contact op te nemen met de netbeheerder. De netbeheerder verteld u exact aan welke voorwaarden u en uw woning moet voldoen en hoeveel premie u mag verwachten. Uw Rd-waarde van de vloerisolatie moet bijvoorbeeld minimaal 1,2m²K/W zijn. De gemiddelde premie die u ontvangt is € 6 per m² tot een maximaal bedrag van € 800 van de totale vloerisolatie prijs.

Vergelijk verschillende specialisten

Met vloerisolatie bespaart u op uw energierekening, bent u goed bezig voor het milieu, uw gezondheid en heeft u nooit meer last van koude voeten. Daarnaast verdient u de investering al binnen een aantal jaar terug. Vergeleken met andere isolatiemethoden ligt de prijs van vloerisolatie relatief laag. De terugverdientijd is niet het enige financiële voordeel, u bespaart ook tot wel 40% op de kosten van dit project. De prijsverschillen tussen de verschillende specialisten lopen namelijk tot 40% uiteen. Hoe voorkomt u dit? Dit doet u door offertes aan te vragen van verschillende specialisten bij u in de buurt. Dit kost u 2 minuten van uw tijd en binnen 2 werkdagen ontvangt u tot maximaal 6 gratis en vrijblijvende offertes. Als u de offertes naast elkaar legt en vergelijkt, kiest u gemakkelijk de beste en voordeligste specialist.

vloerisolatie prijs - vrouw