Goedkope isolatie

Met goede isolatie heeft u altijd een aangename binnentemperatuur en bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten, omdat u minder hoeft te stoken. Bent u al op onderzoek uit gegaan voor isolatie, maar vormt de investering nog een struikelblok? Dan bent u hier aan het goede adres. Lees verder en ontdek de goedkoopste soorten isolatie waarmee u uw woning kan voorzien.

Goedkope isolatie

Isolatie zorgt ervoor dat uw woning warm blijft in de winter en aangenaam koel in de zomer. Nog niet alle woningen zijn voorzien van isolatie. Als uw woning voor 1976 is gebouwd, heeft u waarschijnlijk geen isolatie. Is uw huis na 1983 gebouwd? Dan is deze wel geïsoleerd. Door middel van isolatie hoeft u minder te stoken en dat bespaart u stookkosten, waardoor u de investering ook sneller terugverdient. Toch kan deze investering een struikelblok vormen bij de beslissing of u wel of geen isolatie wilt laten plaatsen. De prijzen tussen de verschillende isolatiemethoden verschillen aanzienlijk. Zo is er dure en relatief goedkope isolatie. Het prijsverschil heeft te maken met het soort isolatie, isolatiemateriaal, arbeidsintensiteit en de vochtigheid in uw huis. In de onderstaande tabel staan de meest goedkope isolatie methoden, plus de terugverdientijd:

IsolatiemethodeGemiddelde prijs per m² (incl. btw en arbeidskosten)Terugverdientijd
Spouwmuurisolatie€ 15 - € 302 - 5 jaar
Zoldervloerisolatie€ 20 - € 262 - 3 jaar
Vloerisolatie€ 20 - € 30 7 - 8 jaar
Dakisolatie€ 13 - € 702 - 7 jaar

Stel, u heeft een buitenmuur met een totaaloppervlak van 30 m². U vindt de goedkoopste isolatiespecialist en gebruikt het voordeligste materiaal. Dan heeft u spouwmuurisolatie voor maar € 450. Dit bedrag heeft u vervolgens gemiddeld al in 2 á 3 jaar terugverdiend. De voordeligste specialist vinden is zeer belangrijk als u goedkope isolatie wilt, want het prijsverschil tussen specialisten loopt op tot wel 40%. U wilt natuurlijk niet 40% te veel betalen en daarvoor hebben wij de perfecte oplossing. Vul ons offerteaanvraagformulier in en u ontvangt tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes van betrouwbare specialisten bij u in de buurt. Deze klus heeft u binnen 2 minuten geklaard en in 2 werkdagen heeft u alle offertes in huis. Vervolgens vergelijkt u deze specialisten en kiest u gemakkelijk de specialist die de goedkoopste isolatie voor u heeft.

Goedkope isolatie- spouw

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is één van de goedkoopste isolatie methoden. Daarnaast is het ook nog eens zeer effectief, want door de ruimte tussen uw binnen- en buitenmuur te laten isoleren houdt u 25 tot 30 % van de warmte die uw huis verlaat binnenshuis. U zal dus flink gaan besparen op uw stookkosten. Bij spouwmuurisolatie worden er kleine gaten gemaakt in uw buitenmuur en vervolgens wordt er isolatiemateriaal in deze gaten gespoten. Deze klus is al binnen één dag geklaard en u betaalt maar tussen de € 15 en € 30 per m² inclusief arbeid en btw. Er zijn 3 isolatiematerialen die het meest gebruikt worden voor spouwmuurisolatie. In de onderstaande tabel zijn de gemiddelde prijzen van deze materialen weergegeven:

Materiaalsoort Gemiddelde prijs per m² ) incl. btw en arbeid
Glaswol€ 18
EPS - Parels(HR++)€ 23
PUR schuim€ 27

Voor de goedkoopste spouwmuurisolatie doet u er het best aan om uw spouwmuur met glaswol te laten isoleren.

Vloerisolatie

Wilt u binnenshuis lekker rondlopen zonder sokken of dikke sloffen? Dan is vloerisolatie een goede en goedkope optie voor u. U betaalt gemiddeld maar € 25 per m². Er zijn twee opties om uw vloer te laten isoleren, dat is op de bovenkant op uw dekvloer of aan de onderkant via de kruipkelder. Als u bijvoorbeeld een vloeroppervlakte heeft van 45 m² dan bent u gemiddeld € 1.125 kwijt.

Dakisolatie

25 tot 35 % van de warmte die uw huis verlaat, gaat via het dak de buitenwereld in. Het is dus zeer voordelig om uw dak te laten isoleren. Wilt u weten hoe u het voordeligst uw dak laat isoleren? Er zijn veel verschillende manieren om uw dak te laten isoleren en deze manieren verschillen in prijs. Uw dak is namelijk voor € 13 per m² te isoleren, maar ook voor € 70 per m². Daarom gaan wij ons focussen op de goedkoopste isolatie methode voor uw dak. Dit is namelijk uw hellende dak laten isoleren aan de binnenkant van het dak. Bij deze methode plaatsen specialisten isolatieplaten of PUR schuim tegen de binnenkant van uw hellende dak. De prijs per m² verschilt tussen de € 13 en de € 20. Als u een dakoppervlak heeft van 76 m², dan laat u al isolatie plaatsen vanaf € 1.000. Vervolgens bespaart u € 400 per jaar en heeft u de investering al na 3 jaar terugverdiend. Daarna blijft u besparen op uw energierekening.

Zoldervloerisolatie

Er is gelukkig nog een goedkope isolatie optie om te zorgen dat de warmte uw huis niet via het dak verlaat, namelijk door uw zoldervloer te laten isoleren. Hierdoor wordt de warmte al tegengehouden voordat het bij uw dak komt. Bij zoldervloerisolatie wordt er isolatiemateriaal geplaatst tussen uw zoldervloer, hierdoor blijft de warme lucht in uw huis hangen en hoeft u minder te stoken. Zoldervloerisolatie kost tussen de € 20 en € 26 per m². Voor een zoldervloer oppervlak van 50 m² betaalt u rond de € 1.000, deze investering heeft u vervolgens al binnen 2,5 jaar terugverdiend.

Goedkope isolatie - vloer

Premie

Uw isolatie wordt nog goedkoper vanwege premies die beschikbaar worden gesteld door de gemeenten en gewesten. U komt in aanmerking voor deze premies als uw woning minimaal 25 jaar oud is. Het premiebedrag dat de overheid beschikbaar stelt ligt tussen de € 6 en € 8 per m². De premie vraagt u aan bij de netbeheerder waar u bij aangesloten bent. U dient dan wel voor 1 januari 2006 aangesloten te zijn bij deze netbeheerder. Daarnaast zal de netbeheerder samen met u de voorwaarden doornemen. Check ook of u in aanmerking komt voor een belastingvermindering van maar liefst 30% voor het laten plaatsen van dakisolatie of zoldervloerisolatie. Benieuwd naar de voorwaarden? Dan verwijzen we u graag door naar premiezoeker.

Nog goedkopere isolatie?

Na het lezen van dit artikel weet u dat de prijs van isolatie geen struikelblok hoeft te zijn, er zijn namelijk veel goedkope isolatie methoden. U hoeft dus niet de hoofdprijs te betalen om geen koude voeten meer te hebben en om de binnentemperatuur aangenaam te houden. Maar om de goedkope isolatie te laten plaatsen moet u niet met de eerste de beste aanbieder in zee gaan. De prijzen tussen verschillende isolatiespecialisten verschillen namelijk tot wel 40%. Als u 40% te veel betaalt heeft u natuurlijk geen goedkope isolatie meer. Vul daarom ons offerteaanvraagformulier in en u ontvangt tot 6 gratis en vrijblijvende offertes van isolatiespecialisten bij u in de buurt. U heeft het formulier in 2 minuten ingevuld en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Vervolgens legt u deze naast elkaar en kiest u gemakkelijk de meest goedkope isolatie.

Goedkope isolatie - vrouw