Offerte dakisolatie

Wilt u dit jaar nog genieten van een beter geïsoleerde woning waar de temperatuur altijd aangenaam is? Laat dan uw dak isoleren. Vergelijk dakisolatie offertes om in één handomdraai de voordeligste prijs naar boven te halen. Ontdek hier alle informatie die u moet weten over het aanvragen van dakisolatie offertes.

Dakisolatie prijs

Elk nieuwbouwhuis in Vlaanderen wordt voorzien van dakisolatie. Als u niet over een nieuwbouwhuis beschikt, is de kans aanwezig dat u geen dakisolatie heeft. Dan is het zeer aan de raden om dakisolatie te laten plaatsen, ook omdat dakisolatie vanaf 2020 verplicht is. Tot wel 25 tot 30 procent van de warmte verlaat u woning via het dak van uw huis. Door dakisolatie hoeft u minder te stoken, dit is goed voor het milieu en u bespaart er geld mee. De prijzen van dakisolatie lopen zeer uiteen, de prijzen beginnen rond de € 13 per m² en lopen op tot € 70 per m². De prijs hangt af van de dakconstructie, het isolatiemateriaal en de specialist. De onderstaande tabel geeft u een prijs indicatie op basis van een dakoppervlak van 76 m² en een zoldervloer oppervlak van 50 m²:

DakisolatieInvesteringBesparing in m³ gasBesparing Terugverdientijd
Hellend dak, binnenzijde€ 1.000600 m³€ 4003.5 jaar
Hellend dak, buitenzijde€ 4.0001.000 m³€ 6507 jaar
Zoldervloer€ 1.000750 m³€ 4752.5 jaar
Plat dak€ 2.500850 m³€ 5006 jaar

U heeft nu een indicatie van wat dakisolatie kost, maar vooral ook hoe snel u de investering heeft terugverdiend. Als u wilt weten welke vorm van isolatie het beste bij uw woning past is contact opnemen met een isolatiespecialist een zeer goede keus. Deze helpt u met elke vraag die u heeft over dakisolatie. Maar wat belangrijk is is dat u niet met de eerste de beste isolatiespecialist in zee gaat. De reden hiervoor is dat het prijsverschil tussen de verschillende specialisten oploopt tot wel 40%. Hoe zorgt u er dan voor dat u niet de hoofdprijs betaald? Door middel van het offerteaanvraagformulier in te vullen ontvangt u vervolgens tot maximaal 6 gratis en vrijblijvende dakisolatie offertes van specialisten bij u in de buurt. U heeft het formulier binnen 2 minuten ingevuld en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Vervolgens legt u de offertes naast elkaar en u ziet direct welke aanbieder de beste deal voor u heeft. Met het bespaarde geld kunt u bijvoorbeeld een welverdiend weekendje weg.

Offerte dakisolatie – woonkamer zolder

Soorten dakisolatie

Er zijn 2 verschillende soorten daken die beide op 2 manieren zijn te isoleren:

 • plat dak
  • onder de dakbedekking isoleren
  • op de dakbedekking isoleren
 • hellend dak
  • isoleren aan de buitenzijde
  • isoleren aan de binnenzijde

Isoleren plat dak

Er zijn twee mogelijkheden om uw platte dak te laten isoleren. De eerste mogelijkheid is om onder de dakbedekking isolatiemateriaal te plaatsen. Onder de dakbedekking isoleert het beste, maar er wordt aangeraden om dit te doen in combinatie met het vervangen van uw dakbedekking. Dit vanwege de kosten en de arbeidsintensiteit. De tweede mogelijkheid is om isolatiemateriaal op de dakbedekking te laten plaatsen. Deze isolatie bestaat uit waterafstotende isolatieplaten. Bovenop deze platen worden tegels of grind geplaatst zodat de platen niet wegwaaien of beschadigen.

Offerte dakisolatie – plaatsing

Hellend dak

Bij een hellend dak zijn er ook twee isolatie mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is isoleren onder uw dakbedekking aan de buitenzijde. Dit isoleert het beste en dat merkt u ook in de kosten en de arbeidsintensiteit. Daarom wordt er aangeraden om dit te laten doen als u ook de dakbedekking gaat vervangen. U heeft ook de keuze om via de binnenkant te isoleren. Hierbij wordt isolatiemateriaal aan de binnenkant van uw dak geplaatst. De isolatiewaarde is minder maar het kost ook minder geld en is ook minder arbeidsintensief.

Zoldervloer isolatie voor de onverwarmde zolder

Als u een onverwarmde zolder heeft die niet bewoont wordt is zoldervloer isolatie een goede optie voor u. De warmte wordt dan eerder in uw huis tegengehouden omdat niet het dak maar de vloer tussen uw huis en de zolder geïsoleerd wordt.

Premies

Vlaanderen wil dat in 2020 elke woning voorzien is van dakisolatie. Daarom zijn er verschillende premies en subsidies beschikbaar waardoor dakisolatie een nog aantrekkelijkere investering wordt. Als uw woning vóór 1 januari 2006 is aangesloten bij de netbeheerder krijgt u een premie van € 6 tot € 8 per m². Daarnaast maakt u ook nog eens kans op een belastingvermindering over 30% van uw investering. De vermindering loopt op tot een voordeel van wel € 3.040. Als u uw dak laat vervangen en dit combineert met dakisolatie komt u in aanmerking voor de verbeteringspremie deze loopt op tot € 1.250 per factuur.

Offerte dakisolatie – woonkamer

Waar bestaat de dakisolatie offerte uit?

Zodra u de dakisolatie offertes heeft ontvangen merkt u direct dat iedere isolatiespecialist een andere prijsopbouw hanteert. Neem daarom de offertes goed door en let dan voornamelijk op de volgende punten:

 • Arbeidskosten
  Elke isolatiespecialist berekent de arbeidskosten anders. Vaak berekenen ze het op basis van een uurloon, per m² of een vaste prijs voor de totale klus. Het voordeel van een vaste prijs of per m² is dat u niet voor een onaangename verrassing komt te staan wanneer u de factuur betaald.
 • Materiaalkosten
  Hierbij moet u denken aan de kosten van het isolatiemateriaal dat de specialist gebruikt. De materialen verschillen ook van prijs, dus u moet ook altijd nagaan welk materiaal de specialist gaat gebruiken. Sommige specialisten hebben de materiaalkosten al berekend in hun arbeidskosten.
 • Type woning
  Uw woningtype staat altijd vermeld in de offerte. Kijk altijd of deze juist is, zodat u niet onnodig meer kosten maakt.
 • Oppervlakte dak of zoldervloer
  Het oppervlakte staat ook altijd vermeld. Kijk hierbij ook goed of dit wel het juiste oppervlak in m² is.
 • Btw
  In de meeste gevallen wordt de totaalprijs inclusief btw op de offerte weergegeven. Maar in enkele gevallen ook niet dus let hier op. Het zal vervelend zijn al u pas bij de betaling ontdekt dat de offerte exclusief btw was.
 • Garantie op de geplaatste dakisolatie
  Op de offerte staat ook weergegeven of u garantie heeft en voor hoe lang. Er kan natuurlijk altijd een installatiefout gemaakt worden waardoor uw dakisolatie niet naar behoren functioneert, daarom is het belangrijk dat u een goede garantie heeft.

Vind de voordeligste prijs

Met dakisolatie is het altijd een aangename temperatuur in uw huis en hoeft u dus niet met een dikke trui aan in huis te bivakkeren terwijl de verwarming staat te loeien. Dakisolatie is ook goed voor het milieu en daardoor zijn er helpt de Vlaamse regering een handje om de investering toegankelijker te maken. Het is dan ook zeer aan te raden om zo snel mogelijk uw dak te laten isoleren. Maar ook niet te snel door het eerste de beste aanbod te accepteren. De verschillende prijzen tussen de specialisten lopen namelijk op tot wel 40%. Vraag daarom tot maximaal 6 gratis en vrijblijvende dakisolatie offertes aan van specialisten bij u in de buurt. Binnen 2 minuten heeft u deze offertes aangevraagd en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in uw mailbox. Vervolgens gaat u de offertes vergelijken. Nu u het artikel heeft gelezen weet u precies op welke punten u moet letten als u de offertes met elkaar vergelijkt. Hierdoor ziet u direct welk specialist de beste deal voor u heeft.

Offerte dakisolatie – vrouw