Dakisolatie prijs

Wist u dat wel 25 tot 30 procent van de warmte uw huis verlaat via uw dak? Dit is zowel slecht voor ons milieu als uw portemonnee. Wilt u deze warmte behouden? Lees snel verder en ontdek de prijzen van dakisolatie.

Dakisolatie prijzen

Tegenwoordig wordt in elk nieuwbouwhuis dakisolatie geplaatst. Beschikt u niet over een nieuwbouw woning met goede dakisolatie? Dan is dakisolatie zeer aan te raden. 25 tot 30 procent van de warmte verlaat uw woning namelijk via het dak. Met dakisolatie hoeft u minder te stoken wat goed is voor uw portemonnee en daarnaast is het ook nog eens beter voor ons milieu. De prijzen van dakisolatie verschillen van € 13 tot € 70 per m². Dit hangt onder andere af van de dakconstructie, het isolatiemateriaal en de specialist. De tabel hieronder geeft u een indicatie van de dakisolatie prijzen:

Type dakPrijs per m² (incl. plaatsing en btw)PrijsindicatieGemiddelde besparing energiekosten per jaarTerugverdientijd investering
Hellend dak (76 m²), onverwarmde zolder€ 13 - € 20€ 1.000 - € 1.500€ 4003.5 jaar
Hellend dak (76 m²), verwarmde zolder€ 50 - € 65€ 4.000 - € 5.000€ 6507 jaar
Hellend dak (52 m²), zoldervloer€ 20 - € 26€ 1.000 - € 1.350€ 4752.5 jaar
Plat dak (50 m²)€ 50 - € 70€ 2.500 - € 3.500€ 5006 jaar

Nu heeft u een indicatie van de verschillende vormen van isolatie, maar bent u benieuwd welke vorm van isolatie het beste bij uw woning past? Vraag dan om advies bij een specialist die bij uw persoonlijke situatie komt kijken. Ga echter niet met de eerste de beste isolatie specialist in zee. De prijzen tussen verschillende specialisten lopen namelijk tot wel 40% uit een. Hoe zorgt u er dan voor dat u niet de hoofdprijs betaald? Door middel van het offerteaanvraagformulier in te vullen en u ontvangt vervolgens tot maximaal 6 gratis en vrijblijvende offertes van specialisten bij u in de buurt. Het offerteaanvraagformulier invullen kost slecht 2 minuten van uw tijd en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Vervolgens ziet u in één oogopslag welke specialist voor u het voordeligst is. Van het bespaarde geld kan u bijvoorbeeld een lekker weekendje weg.

Dakisolatie

Door middel van dakisolatie bespaart u flink op uw energiekosten, omdat veel warmte uw woning via het dak verlaat. Elk type dak wordt op een andere manier geïsoleerd. Wanneer uw woning over een plat dak beschikt, wordt dit op een andere manier geïsoleerd dan wanneer er een zoldervloer moet worden geïsoleerd van een hellend dak. We beschrijven de 3 vormen van dakisolatie:

  • Hellend dak isoleren
  • Plat dak isoleren
  • Zoldervloer isoleren

Dakisolatie prijs - Zolder slaapkamer

Hellend dak

Als uw woning beschikt over een hellend dak, dan wordt deze aan de binnen- of buitenzijde van het dak geïsoleerd.Bij isolatie via de binnenzijde wordt er isolatie materiaal aan de binnenkant van het dak geplaatst. De prijs voor deze dakisolatie methode ligt tussen de € 13 en € 20 per m². Isolatie aan de buitenzijde van het dak kost tussen € 50 en € 65 per m², de prijs ligt hoger maar de isolatiewaarde is dan ook veel hoger dan de eerste variant. Aan de buitenkant isoleren is aan te raden op het moment dat u uw dakbedekking laat vervangen, dit bespaart in de totale kosten.

Plat dak

Een plat dak wordt geïsoleerd door middel van isolatiemateriaal onder of op uw dakbedekking te laten plaatsen. Als u uw platte dak op uw dakbedekking laat isoleren kost dit ongeveer € 50 per m². Bij deze isolatie methode worden er waterafstotende isolatieplaten op uw dak geplaatst. Om te voorkomen dat deze weg waaien worden er tegels of grind op geplaatst. Voor isolatie onder de dakbedekking is de prijs ongeveer € 70 per m². Isolatie onder de dakbedekking heeft een hogere isolatiewaarde dan isolatie op uw huidige dakbedekking. Dit is wel arbeidsintensiever en wordt aangeraden wanneer u van plan bent om uw huidige dakbedekking te vervangen. Zo slaat u twee vliegen in één klap.

Dakisolatie prijs - plat dak

Zoldervloer

Op het moment dat u uw zolder niet gebruikt voor opslag of als slaapkamer is de kans groot dat u deze ruimte niet verwarmd, wat natuurlijk erg verstandig is! Op het moment dat u de zolder niet gebruikt is het mogelijk om de zoldervloer te isoleren in plaats van het dak. Dit bespaart u veel geld. De gemiddelde prijs van zoldervloer isolatie ligt tussen de € 20 en € 26 per m². Bij zoldervloer isolatie wordt de vloer tussen uw huis en de zolder voorzien van isolatie waardoor de warmte nog voor uw dak wordt tegengehouden.

Terugverdientijd/besparing

De prijzen van de verschillende soorten dakisolatie worden pas echt interessant als u weet hoeveel u bespaart en hoe lang het duurt voordat u uw investering heeft terugverdiend. Hoe snel u de investering heeft terugverdiend ligt aan de isolatiemethode, materiaal, energieverbruik en het geïnvesteerde bedrag. De onderstaande investeringen in de tabel zijn gebaseerd op een dakoppervlak van 76 m² en een zoldervloer oppervlak van 50 m², daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een Hr-ketel.

DakisolatieInvesteringBesparing in m³ gasBesparing Terugverdientijd
Hellend dak, binnenzijde€ 1.000600 m³€ 4003.5 jaar
Hellend dak, buitenzijde€ 4.0001.000 m³€ 6507 jaar
Zoldervloer€ 1.000750 m³€ 4752.5 jaar
Plat dak€ 2.500850 m³€ 5006 jaar

Voordelige prijzen door middel van premies

De prijzen van dakisolatie zijn nog interessanter vanwege premies die beschikbaar worden gesteld door de gemeenten. U komt in aanmerking voor deze premie als uw woning minimaal 25 jaar oud is. Het premiebedrag dat de overheid beschikbaar stelt ligt tussen de € 6 en € 8 per m². Naast dat u contact op dient te nemen met de gemeente raden wij u ook aan contact op te nemen met uw netbeheerder. Uw netbheerder verteld u precies op welke premie u aanspraak kunt doen en hoe hoog deze premie in uw situatie zal zijn. Daarnaast zal de netbeheerder samen met u de voorwaarden doornemen. Check ook of u in aanmerking komt voor een belastingvermindering van maar liefst 30% voor het laten plaatsen van dakisolatie. Het maximale bedrag van de belastingteruggave is € 3.040. Benieuwd naar de overige voorwaarden? Kijk dan op onze dakisolatie premie pagina.

Vergelijk verschillende specialisten

Premies, een vermindering in stookkosten en daarnaast ook nog eens goed bezig zijn voor het milieu mooier kan bijna niet zou u denken. Maar toch hebben wij nog een tip voor u om nog meer geld te besparen op de investering. De gehanteerde prijzen van specialisten variëren namelijk flink van elkaar en in de meeste gevallen loopt dit zelfs op tot 40%, reden genoeg om de specialisten eens goed met elkaar te vergelijken. Wij maken voor u van deze zoektocht een zoekmoment. Hoe wij dat doen? Door u de mogelijkheid te bieden om met één enkele aanvraag meerdere offertes aan te laten vragen van specialisten bij u in de regio. Enthousiast geworden? Vul dan nu het offerteaanvraagformulier in en ontvang binnen 2 werkdagen tot maximaal 6 gratis en vrijblijvende offertes van specialisten bij u in de buurt. Het invullen kost u slechts 2 minuten van uw tijd. Als u de offertes heeft ontvangen ziet u binnen no time wat de beste deal voor uw dakisolatie is.

Dakisolatie prijs - vrouw laptop